1A: ploegen-budgetten-het 'format'-polls// 2022-2023 // POLL

Uitslagen, rangschikkingen, topschutters etc per seizoen

Wie wordt kampioen 2023-2024?

Poll eindigt op ma 18 sep 2023, 09:16

Anderlecht
1
100%
Antwerp
0
Geen stemmen
Cercle Brugge
0
Geen stemmen
Club Brugge
0
Geen stemmen
Charleroi
0
Geen stemmen
Eupen
0
Geen stemmen
RC Genk
0
Geen stemmen
AA Gent
0
Geen stemmen
Kortrijk
0
Geen stemmen
KV Mechelen
0
Geen stemmen
OHLeuven
0
Geen stemmen
Union
0
Geen stemmen
RWDM
0
Geen stemmen
Standard
0
Geen stemmen
STVV
0
Geen stemmen
Westerlo
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen : 1

Union: Een bloem op de vuilnisbelt van de Jupiler Pro League

Berichtdoor luckie » do 27 jan 2022, 17:34

luckie schreef in Als we gefocust zijn en onze armlastige familie:We zijn nu éénmaal in de tijd van het jaar waar alles in de plooi moet gelegd worden: wie play-off 1 'moet' spelen - play-off 2 'mag' spelen........ misschien is het tijd om terug eens een kleine ploeg zoals Union kampioen te laten spelen.... zo kan iedereen terug erin geloven dat elke ploeg kampioen kan spelen....... en kan dat sprookje dan verder worden uitgemolken door de G5/G6...

luckie schreef in Union het mooie en lieve eendje van eerste:Union: een traditieclub en een Brusselse club...... zoiets wekt ondersteunende sympathie op..... zeker in deze coronatijden en de donkere tijden van de Operatie Zero.......... zoiets kan al de buitenlandse investeerders alleen maar aanzetten om nog meer geld in onze competitie te steken....... wat zelfs nog de beste reden is......



Een bloem op de vuilnisbelt van de Jupiler Pro League

Club Brugge-Union vanavond, en Union-Anderlecht zondag, is precies wat het Belgisch voetbal op dit moment nodig heeft. Na maanden van schandalen en corona bloeit er toch iets moois tussen al het vuil van de Jupiler Pro League.

Bart Lagae - donderdag 27 januari 2022

Afbeelding

Dante Vanzeir na de winnende treffer tegen Genk. ‘Voor die wedstrijd konden we bij niemand kwaad doen’, zegt de ceo van Union.

Wat bij de opmaak van de kalender nog een doordeweekse thuis­wedstrijd voor de kampioen leek, is een halfjaar later uitgedraaid op een beklijvende titelkamp. In de ene hoek staat een twijfelende ­titelverdediger die weliswaar nog stevige meppen kan uitdelen, maar tegelijk ook kwetsbaar oogt. In de andere hoek wacht een uitdager die ver boven zijn gewichts­klasse bokst. Union mag dan historisch gezien de op twee na meest succesvolle club van België zijn, niemand kon voorspellen dat de pas gepromoveerde Brusselaars de kans zouden krijgen om eind januari een kloof van 12 punten te slaan op de concurrentie.

De wedstrijd op Club Brugge is de tweede in een cruciaal vierluik voor Union. Straks volgen nog ­duels tegen Anderlecht (zondag) en op Antwerp (5 februari). Het eerste duel, vorige zondag tegen Genk, leverde vuurwerk op. Dante Vanzeir scoorde de winnende treffer na 98 minuten vanop de stip, na een strafschop die er eigenlijk geen was. Die fase was de eerste keer dat er wat kritiek bij het sprookje van de Brusselaars viel te horen.

‘Voor die wedstrijd konden we werkelijk bij niemand kwaad doen’, zegt Philippe Bormans, de ceo van Union. ‘Nu was er voor het eerst een ander geluid, maar ik denk dat we nog steeds de sympathie bij de brede voetbalsupporters hebben. Union is het feelgood­verhaal van het seizoen 2021-2022. Veel mensen die vorig seizoen nog nooit van ons gehoord hadden, hopen nu dat we kampioen spelen.’

Rond de Brusselse club was al een hype gegroeid die ook internationaal werd opgepikt. Maar in de volgende duels kan het sprookje pas echt realiteit worden.

‘Momenteel is Union de belangrijkste titelkandidaat’, stelt Club Brugge-coach Alfred Schreuder onomwonden. ‘Al willen wij dat binnenkort ook zijn. Op basis van wat Union de afgelopen maanden heeft laten zien, is het een te duchten ploeg.’

Schreuder mag dan een weinig geloofwaardige poging doen de druk bij de tegenstander te leggen, feit is dat Union op basis van de statistieken op titelkoers ligt. De kloof in de stand bedraagt op dit ­moment 9 punten. Union scoorde de meeste goals en slikte de minste tegendoelpunten in de Jupiler Pro League. Club won het heenduel in het Dudenpark, maar die zege was gevleid.

In Lier, waar Union wegens een gebrek aan infrastructuur zijn trainingen houdt, probeert Union-coach Felice Mazzu de rust te bewaren. Vorig weekend zei hij dat hij nog geen seconde aan een mogelijke titel had gedacht. ‘De Champions Play-offs? Die kennen wij niet’, schertste de Henegouwer. ‘Wij zijn maar Union.’

13 tegenover 100 miljoen

Het officiële doel van Union is de top acht, maar Bormans erkent dat die ambitie intussen ridicuul overkomt. ‘Rekenkundig komen we daar al aan’, zegt de ceo. ‘Ons doel is nu de top vier. De titel stellen we niet als doel. Het klinkt misschien saai, maar de realiteit is: we zijn geen topploeg. Ons budget ­bedraagt 13 miljoen euro, Club Brugge zit aan bijna 100 miljoen.’

De vergelijking met Leicester City, dat in 2016 als recent gepromoveerde club de Premier League won, ligt voor de hand. In België wordt Union het vaakst vergeleken met Lierse, dat 25 jaar geleden als laatste ‘kleine club’ de Belgische landskroon greep.

‘Als je het Lierse van toen en het Union van nu vergelijkt, merk ik dezelfde cohesie tussen trainer en spelers’, zegt Eric Van Meir, die als verdediger clubtopschutter werd in het kampioenenjaar van Lierse. ‘Er ­waren geen vedettes. Niemand was al kampioen geweest, op Stanley Menzo (Ajax, red.) en Philip Haagdoren (Anderlecht) na.’

Union telt geen enkele speler met kampioenenervaring. De vrees leeft dat sommige sterkhouders deze maand de club verlaten, maar voorlopig is iedereen gebleven. ‘We gaven ons woord aan de groep dat we niemand zouden ­verkopen’, zegt Bormans. ‘In ruil vroegen we het engagement van de spelers om te blijven. Dat zijn ze van plan. Er is geen nervositeit rond transfers en dat brengt rust in de kleedkamer.’

In het kampioenenjaar van Lierse vertelde trainer Eric Gerets in ­januari voor het eerst in de kleed­kamer dat de ploeg vol voor de titel moest gaan. ‘Een verschil met nu is dat Union nog play-offs moet spelen’, zegt Van Meir. ‘Maar de kloof van negen punten die er nu is, hadden wij nooit. We zijn in dat ­seizoen meer de jager dan de prooi geweest.’

Beginnen rekenen

In de zege tegen Genk ziet Bormans het bewijs dat de groep tot de laatste snik voor de titel wil vechten. ‘De spelers zijn niet blind en ­beginnen ook te rekenen. We ­willen nu zo veel mogelijk matchen winnen.’

De wedstrijd op Club Brugge vandaag is voorlopig het laatste ­duel dat zonder supporters wordt afgewerkt. Vanaf dit weekend mogen de tribunes weer tot 70 procent van de capaciteit worden gevuld. Voor Union betekent dat dat vanaf nu bijna elke thuismatch uitverkocht zal zijn.

‘Er is veel sympathie voor Union’, zegt Bormans. ‘Door de schandalen zitten we in een storm waardoor we vergeten zijn waar voetbal over gaat. Union en zijn positieve supporters herinneren daar aan. Het Belgisch voetbal leeft op van die verhalen.’

http://www.standaard.be/cnt/dmf20220126_98150094
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor dartagnan » vr 28 jan 2022, 09:51

Maar toch liever geen titel voor de bloem.... ?

http://sporza.be/nl/2022/01/27/deniz-u ... 320547279/

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar als ik de naam van Visser zie staan, zou het me niet verbazen...
dartagnan
Getrouwd met OHL
 
Berichten: 549
Geregistreerd: do 28 mei 2015, 07:09

Ze merken dat transfers meestal op niets uitdraaien

Berichtdoor luckie » ma 31 jan 2022, 16:13

Stef Wijnants: "STVV is piepedood, het Japanse orkest laat het schip zinken"

Afbeelding

Het Belgische voetbalweekend begon vrijdagavond met een opgestoken middenvinger van STVV-speler Junior Pius naar de fans op Stayen na de nederlaag tegen Charleroi (0-1). Analist Stef Wijnants kon zijn ogen niet geloven wat er zich vrijdag afspeelde.

Fluitconcert versus middenvinger

Eerst zal ik nog even de feiten op een rijtje zetten. Na de match komt de Duitse assistent-trainer Dennis Schmitt uit de dug-out om verhaal te gaan halen bij de fans achter de goal waar de sfeergroep staat.

Schmitt vond namelijk dat de fans met fluitconcerten zich negatief hadden laten horen. Vooral tegenover verdediger Junior Pius die voor alle duidelijkheid geen te beste match speelde.

Vervolgens laat ook Pius zichzelf niet onbetuigd. Hij steekt zijn middenvinger op en spuwt ook nog richting fans.

Afbeelding

Hollerbach in de fout

Zo’n gebaar maken naar de fans is natuurlijk uitzonderlijk. Met je fans ga je niet in de clinch. Dat is een ongeschreven regel. De fans betalen en mogen zich laten horen. Als het goed gaat, maar uiteraard ook als het minder gaat.

Sommige spelers van STVV en de technische staf, ook trainer Hollerbach achteraf op de persconferentie, zeggen dat ze dat nog nooit gehoord hadden, namelijk dat een eigen speler wordt uitgefloten. Hollerbach had het zelfs in zijn 32-jarige carrière nog nooit meegemaakt.

Ik moet de Truiense trainer toch eens aanraden om bijvoorbeeld naar Standard te gaan kijken als het daar niet goed loopt. Daar hoor je wat anders dan fluitconcerten.

Ook het feit dat ze zeggen dat Pius de hele wedstrijd is uitgefloten, klopt niet. Voor de rust heb ik dat nauwelijks gehoord.

Pius is een gehuurde speler van Antwerp en ik kan je zeggen dat wanneer hij dat bij de Antwerp-aanhang geprobeerd zou hebben, hij het stadion allicht niet ongeschonden had verlaten. Maar gelukkig is Sint-Truiden Antwerpen niet en is het vrijdag zelf afgekoeld.

Ridicuul persbericht

Zaterdag verscheen er dan een persbericht van de CEO van STVV Tateishi. Daarin verontschuldigt hij zich schoorvoetend maar niet overtuigend. Hij keurt de reactie van de assistent en Pius niet goed, maar hij begrijpt hun motief wel.

Ik viel van mijn stoel. Een staflid en een speler die tegen fans tekeergaan zonder grote reden (ja, er zijn fluitconcerten geweest, maar geen kwetsende gezangen of andere agressieve acties) en de CEO neemt zijn verantwoordelijkheid niet door ervoor te zorgen dat de bewuste personen zichzelf komen excuseren? Redelijk straf.

En toen is vanuit de verschillende supportersverbonden de put pas helemaal opengegaan natuurlijk. Die hebben ook gereageerd.

Bottom line is dat ze verwachten dat de betrokken personen sancties krijgen. Maar voorlopig geeft de top geen krimp.

Nu moet je weten dat nog niet zo lang geleden een STVV-supporter een proces verbaal heeft gekregen van de voetbalcel (van Binnenlandse zaken) omdat hij in de match tegen Club Brugge zijn middenvinger had opgestoken naar een supporter van Club Brugge.

En nu komt de CEO met zo’n verklaring en neemt geen sancties tegen hen? Ik kan alleen maar concluderen dat de Japanners echt niet weten wat er schuilt achter die ontevredenheid.

Minder dan 2.000 fans

De Truiense supporter voelt zich al jaren miskend. De Japanse bazen halen hun neus op voor hun wensen en grieven, ze regeren vanuit een ivoren toren.

En dus hebben de fans er genoeg van. Ze komen niet meer, zelfs niet nadat de supporters een maand niet mochten komen door de coronamaatregelen. Het totale gebrek aan connectie met de gemeenschap zorgt ervoor dat er vrijdag minder dan 2.000 toeschouwers waren.

En zij die er waren, voelen dat het beleid geen sikkepit om hen geeft. Dat is waarom fans fluiten of ontevreden zijn.

Zij zien dat spelers zoals een Teixeira die al vele degradatie-oorlogen heeft overleefd en het nog goed deed in Antwerp zonder boe of ba naar de bank werd verwezen.

Ze zien dat plots een jonge doelman zonder ervaring uit Italië wordt gehaald, terwijl er in de kern zelf opgeleide keepers zitten. Ze merken dat transfers meestal op niets uitdraaien.

Zinkend schip

Na de protesten hebben ze nu in allerijl beslist dat Schmitt en Pius woensdag op een vergadering de fans gaan ontmoeten. En dan denken ze dat de kous af is.

Maar nog eens, daar gaat het niet over. Dat gaan de fans dan nog eens duidelijk maken.

Goedbedoeld, maar ik vrees dat de Japanners dan weer gaan doen alsof ze het Engels niet machtig zijn.

‘STVV is comateus’, zei de voorzitter van het supportersverbond. Ik zou zeggen: de club is piepedood. De reden voor een leeg Stayen heeft niets met corona te maken, maar wel met het beleid.

Stef Wijnants

http://sporza.be/nl/2022/01/31/stef-wi ... 625122633/
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Beerschot gaat nieuw trainingscomplex bouwen

Berichtdoor luckie » za 05 feb 2022, 17:30

Beerschot gaat nieuw trainingscomplex bouwen van 7 miljoen euro

Afbeelding

Aan het einde van dit seizoen wil Beerschot beginnen met de bouw van een nieuw trainingscomplex op het Universiteitsplein. De 7 miljoen die voor het project worden uitgetrokken komen van de eigenaars van de club én Sport Vlaanderen.

Sportief zit Beerschot in zwaar weer en dreigt de degradatie. Maar dat wil niet zeggen dat de club niet denkt aan de toekomst op langere termijn. Op het Universiteitsplein moet de komende jaren een spiksplinter nieuw trainingscomplex verrijzen.

Afbeelding

"Het complex brengt de eerste ploeg en de jeugdwerking in één gebouw onder, met elk een eigen vleugel", schrijft Beerschot op zijn website. "Er worden aparte kleedkamers, fitnessruimtes en medische kabinetten voorzien."

"Voor de A-kern komt er ook een spelershome en de jeugdploegen en de topsportschool krijgen een multifunctionele sporthal."

Het is dankzij die band met de topsportschool dat ook Sport Vlaanderen in het project investeert. De 7 miljoen euro worden netjes verdeeld over de eigenaars van de club en Sport Vlaanderen. "Het geld komt dus niet uit het sportieve budget van Beerschot."

Afbeelding

Eind februari dient de club een bouwaanvraag in en aan het einde van dit seizoen zouden de werkzaamheden al moeten beginnen. "Met dit project trekt Beerschot duidelijk de kaart van de jeugd. Met deze investering willen we inzetten op een verdere professionalisering van de club."

http://sporza.be/nl/2022/02/05/beersch ... 049110813/
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Waarom de duurste ploeg niet per se de beste is

Berichtdoor luckie » zo 06 feb 2022, 17:25

Waarom de duurste ploeg niet per se de beste is

Jeroen Struys - zaterdag 5 februari 2022

Afbeelding

Deniz Undav en Dante Vanzeir: spitsen maar ook vrienden. ‘Ze gunnen elkaar de goals.’

Het is een sprookje waarin stilaan ieder mens met een voetbalhart, van welke obediëntie ook, wil gaan geloven. Terwijl het Belgische voetbal zichzelf besmeurt met belastingontduiking, witwassen, omkooppraktijken, wedstrijdvervalsing, racisme en wat je zo nog kunt bedenken, is er nog maar één ding dat dat voetbalhart sneller doet slaan: de onwaarschijnlijke zegereeks van Royale Union Saint-Gilloise, een ploeg die zich vanuit tweede klasse naar de kop van de biercompetitie heeft gewerkt.

Sprookjes bestaan evenwel niet, de werkelijkheid is prozaïscher. In 2018 werd de club gekocht door ­Tony Bloom, een Engelse ondernemer die zijn fortuin vergaarde als professioneel pokerspeler. De man weet dus hoe hij met een lage inzet een grote return krijgt. Voor zowat 1 miljoen werd het team van Union bijeengekocht. Alleen al de keeper van Club Brugge kostte het zevenvoud, en de basiself van blauw-zwart kostte volgens de VRT 36,5 miljoen euro.

Wat je daar blijkbaar niet mee koopt, is teamspirit. Terwijl de spelers bij Anderlecht in de douches in de clinch gaan, straalt Union een onklopbare samenhang uit. Uiteraard heeft Sint-Gillis talent en een tactische organisatie, maar dat hebben de andere clubs ook – en met meer budget. Wat zij niet hebben, is de haast vooroorlogse overgave van Union. Geen enkele club legt zo veel kilometers af: de veldspelers lopen anderhalf uur de ziel uit hun lijf. Voor elkaar.

Alle topclubs investeren sterk in data-analyse en een wetenschappelijk onderbouwde begeleiding van hun spelers. Hoe komt het dan dat Union de tegenstand zo lijkt te overklassen op het mentale vlak? Wordt psychologie onderschat in het voetbal? ‘Voetbal staat nog vrij behoudsgezind tegenover sportpsychologie’, zegt Filip Boen, professor in dat vakgebied aan de KU Leuven. ‘Het is moeilijk vast te stellen hoe zwaar psychologische factoren exact doorwegen ten opzichte van bijvoorbeeld talent. Maar de relatie tussen teamcohesie en prestaties is goed onderzocht. Het oorzakelijk verband van prestatie naar cohesie is sterker dan omgekeerd.’

Een team wordt dus sterker door te winnen. Dat klinkt als een kringredenering, maar is eigenlijk een argument voor stabiliteit. Bijna alle spelers die vandaag het mooie weer maken bij Union, deden dat ­vorig jaar ook in 1B. ‘Union is door tweede klasse geraasd. Doordat ze datzelfde team bijeenhielden, ­konden ze voortbouwen op dat elan. Onderzoek toont aan dat je teamcohesie deels bouwt door met hetzelfde team langer te presteren.’

Afbeelding

Felice Mazzu, nooit in kostuum tijdens matchen, viert met zijn spelers de overwinning tegen Anderlecht, vorige week zondag. Matteo Cogliati

De stabiliteit bij Union is uitzonderlijk. In het moderne voetbal is er zoveel verloop van personeel dat er amper kans is om aan teamcohesie te werken. Dat erkent ook Karel Geraerts, ex-profvoetballer en assistent-trainer bij Union. ‘Dat de spelers bij ons bleven, is omdat ze in een welomlijnd project zijn gestapt. Van meet af aan is er gebouwd aan een team. Dat begint bij het aanwervingsproces. Spelers worden gescreend op speltechnisch vlak, maar ook op het mentale. Soms zijn er spelers die sterke kwaliteiten hebben, maar niet perfect passen in je groep.’

Trainer zonder kostuum

Union heeft twee jaar geleden ook heel bewust een bepaalde groepscultuur geïnstalleerd, vertelt ­Geraerts. ‘Technisch directeur Chris O’Loughlin is daar de architect van. Hij heeft samen met de ­spelersgroep een aantal waarden uitgesproken. ­Basiswaarden zijn nederigheid en loyaliteit. Dat betekent: mekaar iets gunnen en niet gaan zweven. ­Andere belangrijke waarden zijn nuchterheid en werk­ijver, zowel in wedstrijden als op training.’

‘Vanuit de sportpsychologie is er een grote wetenschappelijke basis voor die aanpak’, zegt Leen Haerens, professor aan de vakgroep sportwetenschappen van de UGent. ‘Om teamcohesie te creëren is het belangrijk om niet alleen sportieve doelen te stellen, maar ook om te werken vanuit waarden die je met de hele groep opstelt. Iedereen wil kampioen spelen, maar waar willen we als team voor staan? Bij Union zie je waarden als familie, respect, loyaliteit, vechten voor elkaar – op het veld, maar ook ernaast. De coach van Union draagt geen kostuum tijdens matchen, wat past bij de familiale sfeer. Respect en loyaliteit kan je ook zien in de aanpak die hij hanteert: wie mag de strafschop nemen?’ Niet toevallig is er net bij Union een uitgekiende beurtrol om die penalty’s te trappen, in lijn met een waarde als loyaliteit.

‘Vanuit de wetenschap is bekend dat het belangrijk is om de speler als een persoon te zien, niet louter als voetballer’, zegt Haerens. ‘Daartoe moet je als coach veel in dialoog gaan. Wie zich geaccepteerd voelt, zal beter presteren. Zo kun je een dynamiek op gang brengen waardoor mensen ook op persoonlijk vlak voor elkaar door het vuur gaan.’ Dat is te zien in de manier waarop de spitsen met elkaar omgaan. Dante Vanzeir en Deniz Undav hebben al meermaals hun vriendschap uitgesproken. Ze gunnen elkaar de goals.

Als je wint, blijf je winnen. Maar wat als Union nu eens twee wedstrijden op rij verliest? Geraerts heeft er vertrouwen in: ‘De fundamenten liggen er. Bij verlies gaan we niet plots alles in vraag stellen.’ Professor Boen is het ermee eens. ‘Als een ploeg stabiel blijft, wordt die resistenter. Daarom verwacht ik geen enorme terugval, ook niet als ze nu plots toch twee wedstrijden na elkaar verliezen. Maar psychologie is niet alles. En in het voetbal hangt nu eenmaal meer af van toeval dan in veel andere sporten.’

http://www.standaard.be/cnt/dmf20220204_95676472
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Bloedrode cijfers voor Belgische clubs

Berichtdoor luckie » wo 09 feb 2022, 17:02

Jota1 schreef in Re: Thaise overname - De overeenkomst met de Thaise investee:Nog even gekeken naar de jaarrekening, is wel een beetje ontluisterend, elk ander bedrijf wordt virtueel als bankroet aangezien met zulke cijfers (ingebracht kapitaal bijna volledig opgegeten door de overgedragen verliezen van de voorbije jaren),

Dan zijn er nog 6.2m€ schulden op meer dan één jaar (o.a. stad Leuven ?) en 4.2m€ kortlopende schulden tesamen goed voor 10.4m€ schulden tegenover 5.2m€ vlottende activa (cash+tegoeden).

Ik veronderstel dat dit bij de meeste andere voetbalclubs niet beter is.


luckie schreef in Re: Thaise overname - De overeenkomst met de Thaise investee:Uit Sportmagazine van deze week: deze grafiek gebaseerd op de balans van vorig jaar.

Afbeelding

http://sportmagazine.knack.be/sport/mag ... 29259.html

In deze grafiek staat het verlies nog niet van vorig jaar, dat was bij het opstellen nog niet bekend. Nu is dit wel gekend. Nemen we de verliezen van de laatste drie boekjaren dan krijgen we: 17.061.519 + 14.438.158 +13.921.082 = 45.420.759 euro.

Dus moeten we in de grafiek die -31,8 vervangen door 45,4 miljoen

Verliezen: 53.280.828 euro

juli 2020 - juni 2021: -17.061.519
juli 2019 - juni 2020: -14.438.158
jan 2019 - juni 2019: -13.921.082
2018: -7.860.069
Totaal = 53.280.828 euro



Bloedrode cijfers voor Belgische clubs met verlies van 139 miljoen: Anderlecht slechtste, Charleroi beste

Afbeelding

De financiële cijfers in het Belgische voetbal kleuren bloedrood. De Licentiecommissie bracht vandaag de cijfers van het het financieel jaar 2021 naar buiten en die zijn allerminst positief. De 25 Belgische profclubs boekten samen een totaalverlies van ruim 139 miljoen euro.

Amper zes clubs boekten een positief resultaat. Opvallend genoeg troeft Sporting Charleroi landskampioen Club Brugge af als club met de meeste winst. Voorts leverden ook Zulte Waregem, Moeskroen, Kortrijk en KV Mechelen een positief resultaat af.

Bij alle andere clubs kleuren de cijfers rood. Vooral Anderlecht (ruim 29 miljoen euro verlies) kende opnieuw een financieel dramatisch jaar, maar ook Standard (ruim 17 miljoen euro verlies) en Antwerp (11 miljoen euro verlies) leggen slechte resultaten voor.

Bij de kleintjes zijn de verliezen van OH Leuven (ruim 16 miljoen verlies) en Eupen (ruim 13 miljoen verlies) bijzonder opvallend.

Ter vergelijking: vorig jaar was het totaalverlies "amper" 53,6 miljoen euro.

De Licentiecommissie oordeelde wel dat geen enkele club een inbreuk heeft gepleegd op het niet-naleven van het aanvaardbaar verlies. Al is dat vooral dankzij de soepelere regels door corona.

Afbeelding

Sporting Charleroi 1.478.001 €
Club Brugge 1.349.011 €
Zulte Waregem 843.494 €
Moeskroen 665.732 €
Kortrijk 433.767 €
KV Mechelen 97.987 €
RWDM -392.161 €
Lierse -896.816 €
KMSK Deinze -1.355.558 €
Cercle Brugge -1.612.500 €
FC Seraing -2.748.113 €
KRC Genk -2.998.563 €
KAA Gent -4.010.698 €
KV Oostende -4.048.539 €
Waasland-Beveren -4.070.986 €
Sint Truiden VV -4.805.391 €
Beerschot -5.802.795 €
Westerlo -7.211.392 €
Lommel -7.334.346 €
Union -9.212.251 €
Antwerp -11.190.035 €
Eupen -13.432.891 €
OH Leuven -16.465.572 €
Standard -17.573.898 €
Anderlecht -29.354.621 €
TOTAAL -139.649.136 €

http://sporza.be/nl/2022/02/09/bloedro ... 415571135/
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor deeBartman » wo 09 feb 2022, 18:14

Wie is die wanker trouwens die OHL en Eupen denigrerend bij de”kleintjes” zet
Avatar gebruiker
deeBartman
Geen nagel om aan zijn gat te krabben
 
Berichten: 4153
Geregistreerd: di 15 apr 2014, 08:24
Woonplaats: Kessel-Lo

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor luckie » wo 09 feb 2022, 18:26

Sporteconoom Peeters: "Gemiddelde loonsom is nog nooit zo hoog geweest bij de Belgische voetbalclubs"

"In zekere zin kunnen OHL ook nog beschouwen als een club in opbouw en is dit voor hen nog niet zo'n groot probleem."

Afbeelding

Interview van ongeveer 14 minuten.

Synthese en moraal van het verhaal: zolang er nieuwe buitenlanders klaar staan is er au fond geen probleem......

http://sporza.be/nl/2022/02/09/sportec ... 422546274/
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

De grenzen van de Transfers Pro League

Berichtdoor luckie » do 10 feb 2022, 16:45

Belgische clubs in het rood: de grenzen van de Transfers Pro League

Guillaume Gautier - Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

De Pro League geeft geld uit dat het nog niet heeft in de hoop dat er daarna nog méér euro's binnenkomen. Onze competitie leeft eigenlijk op krediet.

Afbeelding

Kamal Sowah werd vorige zomer voor negen miljoen euro gekocht door Club Brugge, maar lijkt voorlopig niet voor een veelvoud te zullen vertrekken.

http://www.rbfa.be/nl/nieuws/financial-fair-play-1

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

'De Licentiecommissie heeft vastgesteld dat geen enkele club een inbreuk heeft gepleegd op het niet-naleven van het aanvaardbaar verlies.' Zo begint het persbericht van de Belgische voetbalbond dat de publicatie van de rode cijfers aankondigt. Je moet wel even in het bondsreglement duiken om vast te stellen dat die collectieve reddingsboei vooral te danken is aan het bevriezen van een aantal vereisten van de Financial Fair Play, vooral dan het verbod op excessieve kapitaalsverhogingen. Dat liet Antwerp en Anderlecht toe om tijdens de laatste vier jaar straffeloos meer dan 50 miljoen euro in de club te injecteren.

De coronacrisis is het favoriete alibi van de clubs uit 1A, maar men mag de structurele problemen van het Belgisch voetbal niet uit het oog verliezen. De Jupiler Pro League is vooral een springplankcompetitie waarin men er altijd op uit is om de grootste financiële slag te slaan. In de race naar de miljoenen steken de recente transfers van Jonathan David, Albert Sambi Lokonga, Odilon Kossounou, Moussa Djenepo en Sander Berge naar een G5-competitie de ogen uit.

Bij elke nieuwe aanwinst die in België landt, gaat men aan het dromen en hoopt men de marktwaarde van de speler exponentieel te zien stijgen om het nationale record te verbreken. En aangezien de transferinkomsten steeds groter worden, beginnen sommige bestuurders te lijden aan grootheidswaanzin. Ze denken dat ze door duurder in te kopen straks ook voor nog veel meer geld kunnen verkopen.

Een blik op de duurste aankopen in de geschiedenis van onze competitie vertelt nochtans een heel ander verhaal: van de spelers voor wie een Belgische club meer dan vier miljoen euro betaald heeft, zijn er vandaag 16 doorverkocht. Van hen hebben slechts vijf spelers een financiële meerwaarde opgeleverd voor de club. Voor de rest zijn voorbeelden à la Bubacarr Sanneh talrijker dan die à la Razvan Marin.

Reken je rijk

'Bij Zulte Waregem was ik altijd jaloers op mijn collega's die bij grotere clubs werkten, met grotere budgetten. Tien jaar later kan ik u bevestigen dat het moeilijker is om met veel geld te werken', vertelde Vincent Mannaert een goed jaar geleden aan Sport/Voetbalmagazine. 'Als je geen geld hebt, gaan heel veel markten voor je dicht. Bij Club Brugge stop je nooit met zoeken.'

Door de financiële mogelijkheden, aangedikt door de verhoging van de tv-rechten en het eventuele prijzengeld voor deelname aan Europese bekers, gaat hier en daar de portefeuille weleens wijder open dan in feite mogelijk is. In hun budgetten plannen sommige clubs zelfs al de inkomsten van een Europese kwalificatie, zonder ermee rekening te houden dat het ook mis kan lopen.

En zo leeft het Belgisch voetbal eigenlijk bijna op krediet. Dat fenomeen beschrijft Peter Verbeke, de nieuwe CEO van Anderlecht, heel goed in ons dossier van deze maand: 'Als ik van mening ben dat een talent uit mijn kern 15 miljoen euro waard is, dan moet ik, zolang ik hem niet verkocht heb voor die som, nog niet rekenen op dat geld om een andere transfer voor te bereiden, want ondertussen kunnen er veel dingen gebeuren. Dat lijkt logisch, maar in het voetbal voelen mensen zich nogal snel rijk en baseren ze zich vaak op zaken die ze nog niet in handen hebben.'

Afbeelding

Boubacar Sanneh kwam in 2018 aan in Anderlecht voor 8 miljoen euro en leverde Anderlecht uiteindelijk niets op.

Verdubbelde loonmassa

Het is ook moeilijk om je te concentreren op kostenbesparingen in een milieu waar de beste talenten zeer aantrekkelijke lonen krijgen. Tussen 2015 en 2021 is de gemiddelde loonmassa van de Belgische 1A-clubs bijna verdubbeld.

De clubs proberen dus hun inkomsten te verhogen. Soms artificieel, wanneer rijke buitenlandse eigenaars het kapitaal verhogen om grote verliezen zoals bij Cercle Brugge en OH Leuven te maskeren. Soms door zich nog beter aan te passen aan het internationale systeem. Of zoals Michel Louwagie zei toen de prijs van Jonathan David de hoogte in schoot : 'Het probleem van het Belgisch voetbal is dat we nog moeten leren beter te verkopen. In vergelijking met Nederland maken we niet genoeg tamtam rond onze spelers.'

Het is misschien daardoor dat de coronacrisis de Belgische clubs in problemen heeft gebracht. Aangezien de kopers in hun portemonnee getroffen werden, stromen de miljoenen niet meer zo vlot als voorheen. Het vervelende is dat het Belgisch voetbal al op een deel van dat geld gerekend had.

http://sportmagazine.knack.be/sport/vo ... 33287.html
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Wat schuilt er achter de bloedrode cijfers

Berichtdoor luckie » do 10 feb 2022, 17:10

Wat schuilt er achter de bloedrode cijfers van ons voetbal? Corona lang niet enige oorzaak

Afbeelding

Het verwachte bloedbad is realiteit geworden. De Belgische profclubs leden vorig jaar een totaalverlies van ruim 139 miljoen euro - amper zes ploegen draaiden winst. De schuld van corona? Deels, maar het eigenlijke probleem ligt nog dieper.

Druppelsgewijs liepen ze binnen, de jaarrekeningen van de Belgische clubs. De ene nog roder dan de andere. Sommige kleine clubs draaiden verliezen van ruim 10 miljoen en Anderlecht spande de kroon door meer dan 29 miljoen onder nul te gaan.

Een situatie die de Pro League eind 2020 al zag aankomen tijdens een vergelijking van de btw-aangiften waarop de inkomsten met bijna 50% daalden. Met de coronapandemie als hoofdoorzaak.

“De wedstrijdinkomsten vallen vrijwel volledig weg, er zijn dalende sponsorinkomsten en de uitgaande transfermarkt valt stil”, klonk het toen.

Uiteindelijk zou het inkomstenverlies nog meevallen. Maar ondertussen bleven de vaste kosten voor bijvoorbeeld salarissen en infrastructuur wel doorlopen.

An accident waiting to happen.

Salarissen historisch hoog

Te meer omdat de loonlast voor onze Belgische clubs ondanks de penibele situatie niet naar beneden ging, maar zelfs toenam tot een gemiddeld recordniveau.

Uit onderzoek van de jaarrekeningen bij alle profploegen door sporteconoom Thomas Peeters blijkt dat de salarissen historisch hoog zijn. Bijna altijd gedreven uit angst om de concurrentiestrijd te missen.

Daartegenover staat evenwel dat de winstcijfers al sinds 2018 kelderen. Het gemiddelde verlies was in 2021 met iets meer dan 6 miljoen euro zelfs bijna dubbel zo hoog als vorig jaar (3,46 miljoen).

Afbeelding

Een grafiek met de gemiddelde lonen (blauwe lijn) en gemiddelde winsten (rode lijn)

“Het is dan ook opvallend dat veel clubs ervoor gekozen hebben om de lonen niet te temperen”, meent Thomas Peeters. “Je zou denken dat ze een inspanning vragen aan hun spelers, maar dat blijkt moeilijk af te dwingen. Wellicht uit angst dat ze dan in het buitenland hun geluk gaan beproeven.”

Opgestapelde verliezen

Nog een factor die meespeelt in de spilzucht: steeds meer Belgische clubs komen in handen van steenrijke (vaak buitenlandse) eigenaars die er niet voor terugdeinzen om met miljoenen te zwieren in de zoektocht naar snel succes.

Neem pakweg het Antwerp van Paul Gheysens. Of OH Leuven en Sint-Truiden als speeltje van exotische miljardairs. Het zijn ploegen die de verliezen in sneltempo opstapelen.

Clubs met een sterke lokale verankering zoals Club Brugge, Racing Genk, AA Gent, Charleroi en Zulte Waregem voeren een veel duurzamer beleid. Al is het zeker voor de kleinere teams een bijna oneerlijke strijd geworden.

De cumulatieve winsten en verliezen van de voorbije 5 jaar

Afbeelding

Afbeelding

Alleen: wat als de investeerder na het opeenstapelen van de verliezen plots vertrekt?

“Dan is het zaak om een nieuwe eigenaar te vinden die de tekorten wil aanvullen”
, aldus Peeters. “Sommige clubs staan er in dat geval beter voor dan anderen. Standard bijvoorbeeld heeft economisch potentieel door zijn status en de grote achterban. Maar wat met Westerlo? Al toont de overname van Deinze dat er voorlopig altijd wel iemand klaarstaat.”

Mogelijk een nieuwe miljardair die de lonen en kosten verder de hoogte injaagt. Waardoor de jaarrekeningen dan weer nog wat roder dreigen te kleuren…

Valt die vicieuze cirkel nog te stoppen?

http://sporza.be/nl/2022/02/09/wat-sch ... 428578197/
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Hoofdtribune Beerschot moet dicht om veiligheidsredenen

Berichtdoor luckie » vr 11 feb 2022, 08:42

Hoofdtribune Beerschot moet dicht om veiligheidsredenen, club betreurt ‘drastische’ beslissing

De hoofdtribune van het Beerschotstadion wordt gesloten door de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die volgt daarmee het advies op van de FOD Binnenlandse Zaken en de brandweer. Ook de loges in diezelfde tribune mogen voorlopig niet meer gebruikt worden.

Het lijkt er meer dan ooit op dat Beerschot in de hoek zit waar de klappen vallen. Na de aanhoudende slechte sportieve prestaties, moet nu ook tribune 1 dicht voor het publiek. Dat is de oude hoofdtribune, waar onder andere ook de loges en de business seats gevestigd zijn.

Burgemeester Bart De Wever nam deze beslissing op advies van de FOD Binnenlandse Zaken en een nieuw advies van de Antwerpse brandweer. In de overige drie tribunes van het Olympisch Stadion kunnen wel toeschouwers ontvangen worden.

Dat betekent dat de hoofdtribune al tijdens de wedstrijd van Beerschot tegen Kortrijk van zondagavond leeg zal zijn. De maatregel heeft geen effect voor de honderd voorbehouden plaatsen voor personen met een beperkte mobiliteit. Die mensen zitten niet in maar voor de hoofdtribune. Voor de plekken voor de jeugdspelers geldt hetzelfde.

‘Eerst oplossing voor supporters zoeken’

Bij het bestuur van Beerschot sloeg het nieuws in als een bom. ‘Ook voor ons staat de veiligheid van de supporters en onze medewerkers voorop. Toch betreuren we deze beslissing. Niet in het minst omdat we sinds afgelopen zomer al een flink aantal verbeteringen hebben gedaan aan deze tribune’, zegt de persverantwoordelijke van Beerschot Luther Rommens.

Beerschot gaat er nu voor zorgen dat de supporters die een abonnement hebben in de hoofdtribune elders in het stadion terechtkunnen. Die moeten donderdagavond nog een antwoord krijgen. ‘Voor deze mensen vinden we een oplossing zodat ze de wedstrijd van zondagavond kunnen bijwonen. Ook voor de houders van een loge willen we tegen dan met een alternatief komen.’

Wat dat alternatief is kan Luther Rommens nog niet zeggen. Mogelijk ligt de oplossing in de twee gebouwen naast de hoofdtribune, de ‘torens’ zoals de supporters ze noemen. Die vallen niet onder het verbod en daar kunnen zondag mensen ontvangen worden.

‘Klaar voor het nieuwe seizoen’

Met nog vier thuiswedstrijden te gaan, waarvan er twee door de incidenten tijdens de wedstrijd tegen Antwerp wellicht achter gesloten deuren gespeeld worden, mikt Beerschot op het nieuwe seizoen om de zaken in de hoofdtribune opnieuw op orde te hebben.

‘Sinds vorige zomer, toen we een afwijking gekregen hebben en een beperkt aantal toeschouwers op de hoofdtribune aanwezig mochten zij, is er hard gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid. De situatie is al verbeterd en de resterende problemen worden de komende periode opgelost. We streven ernaar om tegen het volgende seizoen opnieuw de maximumcapaciteit van deze tribune te benutten’, aldus nog Luther Rommens.

Stappenplan moest soelaas brengen

De problemen met de hoofdtribune zijn niet nieuw. In 2019 werden er al controles gedaan in dat deel van het stadion. De honderd jaar oude tribune kreeg extra aandacht omdat die bestaat uit een houten draag- en stalen dakstructuur.

Beerschot en de stad Antwerpen, dat eigenaar is van het Olympisch Stadion, kregen vervolgens een afwijking voor de tribune. Ofwel, die mocht openblijven op voorwaarde dat er bijkomende en zeer strikte brandveiligheidsmaatregelen genomen werden.

‘De stad en Beerschot hebben vervolgens een stappenplan opgesteld om de tribune in regel te brengen met de veiligheidsnormen. Er werd sterk geïnvesteerd in veiligheid. Zo kwamen er onder meer een brandwacht, brandwerende platen, rookdetectie, een versteviging voor de luifel, betere evacuatievoorziening, een degelijke geluidsinstallatie en een brandweg rond het stadion’, zegt woordvoerder Johan Vermant op het kabinet van de Antwerpse burgemeester.

‘Met de club rond tafel’

Ondertussen was de capaciteit van de hoofdtribune al beperkt tot 1.042 toeschouwers. De FOD Binnenlandse Zaken oordeelde vorige maand echter dat de maatregelen onvoldoende zijn. De brandweer adviseerde in december van vorig jaar al om de tribune te sluiten voor het publiek.

In dat advies staat te lezen dat de ‘tribune momenteel niet veilig kan geëxploiteerd worden en dat verregaande infrastructureel-technische maatregelen nodig zijn om aan de brandveiligheidscriteria te voldoen’.

‘De stad heeft de voorbije jaren reeds 2,7 miljoen euro geïnvesteerd in de verbetering van de infrastructuur van het stadion. Daaronder vallen ook de veiligheidsingrepen. We begrijpen dat er een structurele oplossing moet komen voor de veiligheid in de tribune. We zullen daarover rond de tafel gaan zitten met de club’, aldus nog Johan Vermant.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20220210_96661387
------------------------------
Als dan daar dan nog eens met 'vuurpijlen' beginnen te gooien dan is dit natuurlijk het gevolg.......
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Nieuwe competitieformule voor 1B:

Berichtdoor luckie » di 01 maart 2022, 11:49

Nieuwe competitieformule voor 1B: van acht naar twaalf ploegen én twee play-offs



De 1B Pro League verandert volgend seizoen van gelaat. Aan de huidige acht teams worden vier beloftenploegen (U23) van 1A-clubs toegevoegd om tot twaalf deelnemers te komen. Na afloop van een reguliere competitie die 22 speeldagen duurt, volgen play-offs om de promovendus en de degradant te bepalen.

‘Om de ontwikkeling van onze talenten alle kansen te geven, treden komend seizoen vier beloftenteams van onze Pro League-clubs aan in 1B’, klinkt het bij de Pro League. ‘Nog eens vier U23-ploegen krijgen een plekje in de eerste nationale. Finaal worden zes beloftenteams onderverdeeld in de tweede nationale, waarvan vier in de Vlaamse reeks en twee in de afdeling van het ACFF. In totaal zijn er dus 14 plaatsen te verdelen over de competities 1B, eerste nationale en tweede nationale VV en ACFF.’

Profclubs konden zich op vrijwillige basis aanmelden bij de Pro League voor dit proefproject van minstens twee seizoenen. Zestien van hen tekenden in op dat vrijblijvende aanbod. Het gaat om Cercle Brugge, Club Brugge, KAA Gent, K. Beerschot V.A., KRC Genk, KV Mechelen, Lierse K (1B), OH Leuven, RFC Seraing, R. Antwerp FC, Royal Excelsior Virton (1B), Royale Union Saint-Gilloise, RSC Anderlecht, Sporting Charleroi, Standard de Liège en SV Zulte Waregem.

De Pro League zal de komende weken nog communiceren over hoe de verdeling over de competities en reeksen gebeurt. Wel is duidelijk dat de top vier na afloop van het huidige seizoen in de Belgische beloftencompetitie integreert in 1B. In het seizoen 2022-2023 zal 1B gespeeld worden door 12 teams. Daarom wordt ook een nieuw format geïntroduceerd. De dubbele heen- en terugronde verdwijnt, waardoor de reguliere competitie 22 speeldagen zal tellen. Nadien volgen play-offs.

Volgend seizoen worden de twaalf deelnemende teams na die reguliere competitie onderverdeeld in twee poules van telkens zes clubs: de Promotion Play-offs en de Relegation Play-offs. De punten na de reguliere competitie blijven behouden. Wie na tien speeldagen bovenaan staat van de Promotion Play-offs kroont zich tot kampioen in 1B en promoveert rechtstreeks naar de Jupiler Pro League. De laatste in de Relegation Play-offs zakt naar de eerste nationale.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20220301_93812338
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Cercle en Monaco zwijgen in alle talen

Berichtdoor luckie » di 01 maart 2022, 12:17

Cercle en Monaco zwijgen in alle talen over hun Russische tsaar

Dmitri Rybolovlev, de Russische eigenaar van AS Monaco en indirect van Cercle Brugge, riskeert bezittingen kwijt te spelen in de Verenigde Staten vanwege zijn banden met president Vladimir Poetin.

Bart Lagae dinsdag 1 maart 2022 om 3.25 uur

Afbeelding

In 2008 kocht Rybolovlev dit optrekje in Palm Beach, Florida van Donald Trump.

‘Geen commentaar.’ Dat is het officiële antwoord van Cercle Brugge over de oorlog in Oekraïne. De groen-zwarte vereniging werd ­gesticht door Brugse broeders en heeft zijn christelijke wortels nooit verloochend. Het voelt voor de Vlaamse bestuurders erg onnatuurlijk om zich in de huidige omstandigheden niet uit te spreken tegen oorlog en geweld. Maar het marsorder vanuit moederclub AS Monaco is duidelijk: er wordt voorlopig geen commentaar gegeven op de positie van Dmitri Rybo­lovlev, de Russische miljardair die 66 procent van de aandelen van AS Monaco bezit en daardoor ook de peetvader van Cercle is.

In Frankrijk zijn de schijn­werpers op Rybolovlev gericht omdat zijn naam genoemd wordt in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse Congres publiceerde in januari een lijst met namen van zakenlui die dicht bij de Russische president Vladimir Poetin staan. Onder hen ook Rybolovlev. De zakenman werd miljardair dankzij de handel in meststoffen. Hij raakte bekend in de VS toen hij in 2008 een huis van de gewezen Amerikaanse ­president Donald Trump kocht. Rybolovlev telde een bedrag van 95 miljoen dollar (85 miljoen euro) neer voor een luxueus landhuis in Palm Beach, zo’n 15 miljoen dollar boven de vraagprijs. Rybolovlev bezit ook een groot pand in Manhattan en raakte in de kunstwereld bekend toen hij voor 450 miljoen dollar (400 miljoen euro) het werk Salvator mundi van (wellicht) Leonardo da Vinci kocht.

In Europa is Rybolovlev vooral bekend vanwege zijn investering in AS Monaco. Hij kocht in 2011 de aandelen van prins Albert van ­Monaco nadat hij was verhuisd naar West-Europa. Uit documenten van Football Leaks, die De Standaard kon inkijken in 2018, bleek dat ­Rybolovlev die investering vooral gebruikte om invloed te verwerven en vriendendiensten te verlenen. Zijn naam raakte daarbij in opspraak wegens corruptie en omkoping.

Afbeelding

Clement blijft op de vlakte

Prins Albert van Monaco zat verveeld met de zaak, maar liet zijn Russische vriend en zakenpartner nooit vallen. Nu de oorlog in ­Oekraïne is uitgebroken, is dat nog steeds zo. Bij de vorige wedstrijd van Monaco werd Albert in het ­nabijzijn van familieleden van ­Rybolovlev gesignaleerd. De match in Caen begon met 5 minuten vertraging omdat de thuisploeg een statement wilde maken over de oorlog in Oekraïne. De actie werd ook gezien als een steek naar de bezoekende Monegasken. Ondervraagd over het incident bleef AS Monaco-trainer Philippe Clement op de vlakte. ‘Ik denk dat niemand oorlog wil’, zei de gewezen trainer van Club Brugge.

Hoewel Rybolovlev in Europa niet op de sanctielijst staat, blijft de kwestie gevoelig liggen. De ­Russische ceo van Monaco, Oleg Petrov, houdt de tanden op elkaar. In Monaco wordt erop gewezen dat Rybolovlev zijn fortuin vergaarde in de jaren 90, vóór Vladimir Poetin in Rusland aan de macht kwam. Bovendien verliet hij in 2010 definitief zijn moederland en verhuisde hij zijn hele familie mee. Rybolovlev is allesbehalve een vriend van Poetin, laat staan dat hij schatplichtig aan de president is.

Contact met Loekasjenko

Monaco-eigenaar Rybolovlev werd miljardair dankzij de handel in meststoffen. Anthony Dibon/Icon Sport

Toch is dat maar een deel van het verhaal. Insiders wijzen erop dat er wel degelijk nog lijntjes ­lopen ­tussen Rybolovlev en het Kremlin. Zo zou de peetvader van Monaco en Cercle bevriend zijn met Joeri Troetnev, een vicepremier onder Poetin. Beiden zouden uit dezelfde regio in de Oeral ­afkomstig zijn en al jarenlang een hechte band hebben. Daarnaast onderhoudt Rybolovlev een nauw contact met de Wit-Russische ­president Alexander Loekasjenko, een bondgenoot van Poetin. Rybolovlev heeft zakelijke belangen in Wit-Rusland, waar hij de grondstof voor zijn meststoffen haalt.

Rybolovlev heeft nog maar één keer sinds de overname in 2017 een bezoek aan Cercle Brugge ­gebracht. De ­bedoeling was om één keer per jaar op bezoek te komen in België, maar de coronacrisis maakte dat onmogelijk. De groen-zwarte vereniging kan voorlopig niet ­anders dan ­afwachten welke beslissing er in Monaco genomen wordt. Een discrete terugtrekking, zoals die van Roman Abramovitsj bij Chelsea, leek maandag nog niet aan de orde.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20220228_98212017
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor OHLer » za 12 maart 2022, 12:19

Avatar gebruiker
OHLer
Nr11
 
Berichten: 3744
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 19:14

De cijfers achter het Belgische voetbal onderzocht

Berichtdoor luckie » za 12 maart 2022, 12:53




In een andere economische sector waren deze vijf clubs al lang failliet: de cijfers achter het Belgische voetbal onderzocht

Afbeelding

Bijna 236 miljoen euro verlies en fans die de weg naar het voetbalstadion niet meer vinden: de Belgische eersteklassers kregen de voorbije vijf seizoenen rake klappen. Hoe komt dat en kan het ook anders? ‘De Morgen’ dook in een groot onderzoek in de spelerslonen en andere kostenposten.

Dimitri Thijskens 12-03-22, 11:30 Bron: De Morgen

Anderlecht: 98,8 miljoen euro verlies, Antwerp: 44,8 miljoen euro verlies, OHL: 34,3 miljoen euro verlies, ­Eupen: 28,4 miljoen euro verlies, Standard: 28 miljoen euro verlies. Vrolijk word je niet van de financiële resultaten van de afgelopen vijf seizoenen van de Belgische voetbalclubs, die ‘De Morgen’ ­onder de loep nam (zie grafieken hieronder). In een andere economische sector waren deze vijf clubs – en het zijn zeker niet de enige – al lang failliet.

Terwijl de Belgische eerste klasse in het seizoen 2016-2017 nog 34,5 miljoen euro winst maakte, gaat het sindsdien steil bergaf. Vorig seizoen was met 118,3 miljoen euro verlies het absolute dieptepunt. Ongeveer 60 miljoen euro kan aan de coronacrisis worden toegeschreven. Maar dan blijft er nog 58 miljoen over. “Veel had ook te maken met de transfermarkt, die helemaal ingestort is”, zegt Nils Van Brantegem, auditeur-generaal bij de licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond. De Belgische clubs vingen de afgelopen jaren veel van die structurele tekorten op door de verkoop van spelers. België ligt centraal in Europa en was door de uitstekende prestaties van de Rode Duivels een trekpleister geworden voor het scouten van jong talent.

Buitenlands talent dan toch. Het aantal Belgen in onze competitie nam de afgelopen tien jaar gaandeweg af van 60 tot 40 procent. Ons land staat hiermee in Europa op de vierde plaats, alleen Engeland, Italië en Portugal doen ‘beter’. Die trend heeft zich intussen ook doorgezet in 1B, de tweede afdeling: met 52 procent buitenlanders scoort hier zelfs geen enkel land ter wereld hoger.

Afbeelding

Op dit moment zijn al tien van de achttien profclubs in buitenlandse handen. Waarom doen ze dit als er toch geen geld mee verdiend kan worden? Zij zien Belgische clubs vaak als een uitstalraam om hun spelers aan de man te brengen, denk maar aan Eupen met de Aspire Foundation. Of als een satellietclub om een Europees netwerk van clubs uit te bouwen, zoals bij Cercle Brugge, dat eigendom is van het Franse AS Monaco. Die trend zet zich tegenwoordig zelfs door in de eerste amateurklasse, het derde niveau, waar ook al een aantal clubs in buitenlandse handen is. Het wordt zo voor jonge en talentvolle Belgische spelers alsmaar moeilijker om minuten te maken en te kunnen doorgroeien.

Dit gebrek aan lokale spelers leidt dan weer tot het afhaken van supporters en sponsors. Bij STVV bijvoorbeeld, dat overgenomen is door Japanners, zaten er de afgelopen weken vaak slechts een dikke 1.000 fans in de tribune, terwijl er enkele seizoenen geleden makkelijk 6.000 à 7.000 supporters naar het stadion trokken. “Er wordt te gemakkelijk naar de Japanners gekeken”, zegt STVV-voorzitter David Meekers. “Dat vind ik niet terecht. Wij kampen hier niet als enige mee. Volgens mij is het een algemeen maatschappelijk-sociologisch probleem: je gaat naar het voetbal met familie of vrienden en als er eentje afhaakt, valt dat weg. Ook zijn er de gekke aanvangsuren voor de live tv-uitzendingen die pas vijf à zes weken op voorhand gecommuniceerd worden. En je kunt tegenwoordig voor 10 à 12 euro een hele maand naar tientallen voetbalmatchen op tv kijken.”

“We moeten ook nog even wachten totdat de coronastorm helemaal gaan liggen is”, zegt Van Brantegem. “Ik denk dat er in de play-offs weer veel meer mensen naar het voetbal zullen gaan.”

Die terugval van het aantal supporters zet een rem op de wedstrijdinkomsten. Het feit dat bijna alle Belgische stadions verouderd zijn, helpt ook niet. Het voorbeeld van AA Gent toont aan dat een nieuw stadion voor een totaal andere dynamiek kan zorgen. Maar vaak ontbreken de financiële middelen. En dikwijls is het een administratieve lijdensweg om een nieuw stadion uit de grond te stampen.

Roer drastisch omgooien

Ook een tweede bron van inkomsten, de tv-rechten, lijkt met het nieuwe contract van 103 miljoen euro per jaar – waarbij de grootste clubs het meeste krijgen – stilaan haar top bereikt te hebben. Daarom droomt Club Brugge van een schaalvergroting en een versmelting met de Nederlandse competitie. Volgens sommige consultancybureaus zou een tv-contract daar 400 miljoen euro kunnen opbrengen. Maar wat moet er dan gebeuren met de kleinere clubs?

Op de inkomsten zit nog maar weinig marge én er zijn grote verliezen. Economie voor dummy’s: wat moet er dan gebeuren? Besparen, zou je denken. Maar het voetbal is geen sector als een andere. De belangrijkste uitgaven van een voetbalclub zijn de spelerslonen, die meer dan 70 procent van de omzet uitmaken. En toch is dit het laatste waaraan geraakt zal worden. De afgelopen 15 jaar zijn die gestegen van gemiddeld 150.000 naar 400.000 euro bruto per jaar, al was er vorig jaar wel een knikje: door de coronapandemie hadden enkele clubs hun spelers op technische werkloosheid gezet.

Die enorme stijging van de salarissen valt niet alleen bij de topclubs op te tekenen, maar ook bij die onderaan in het klassement. Relatief gezien is de stijging daar zelfs nog groter. “Het is een echte rat­race onderaan in de Jupiler Pro League en bovenaan in 1B”, vertelt Van Brantegem. Er wordt gevochten voor die plaatsen om toch maar mee te kunnen graaien in de pot met tv-geld. Dat bewijst Union, dat zelfs in tweede klasse gemiddeld 221.000 euro per jaar betaalde aan zijn spelers. Het financiële verlies van 8,9 miljoen euro nam de Engelse eigenaar Tony Bloom er vorig seizoen met de glimlach bij. Maar hoelang was hij nog blijven lachen als er niet onmiddellijk een promotie was gevolgd? Het heeft al aardig wat clubs naar het faillissement gedreven, denk maar aan Lierse of Roeselare.”

Afbeelding

In het voetbal zijn de sportieve resultaten belangrijker dan de financiële. En voor sportief succes moet het geld rollen. De tekorten worden bijgepast door rijke eigenaars, kijk naar Anderlecht met Marc Coucke of Antwerp met Paul Gheysens. Zij zien die investering als een zogenaamde trophy asset. Als bedrijfsleider komen zij zelden in de media, maar nu staat elk nieuwtje breed uitgesmeerd in de krant. Coucke betaalde indertijd ongeveer 60 miljoen euro voor Anderlecht – slechts 5 procent van zijn totale vermogen – en toch was dit dagenlang voorpaginanieuws.

Het voetbal bokst met andere woorden boven zijn economisch-financiële gewicht. Voor een sector van 600 miljoen euro omzetnota bene evenveel als een middelgroot ziekenhuis – heeft het ook heel wat politici aan zijn kant. Die laten zich graag verwennen in de loges of zijn zelf voetbalvoorzitter – Georges-Louis Bouchez bij Francs Borains. En op die manier genoot het voetbal van interessante fiscale en RSZ-voordelen: voor een spelersloon van 100.000 euro moest er jarenlang slechts 120.000 euro begroot worden, terwijl dat in andere sectoren tot 250.000 euro oploopt. België was een fiscaal paradijs geworden voor het profvoetbal – een andere belangrijke factor waarom steeds meer buitenlandse eigenaars voor ons land kozen als uitvalsbasis.

Afbeelding

Maar operatie Propere Handen en tal van andere schandalen hebben stilaan barsten in dat pantser geslagen. Een eerste scheurtje kwam er eind vorig jaar al toen minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) besliste om 33 miljoen euro extra sociale lasten te gaan innen bij het profvoetbal. Het fiscale dossier komt de volgende weken opnieuw op tafel. Er is dus enige zenuwachtigheid. Misschien ook de reden waarom, op STVV na, vijf van de zes clubs die we contacteerden – Club Brugge, Anderlecht, RC Genk, Union en Oostende – niet wensten in te gaan op onze vragen.

De clubs benadrukken al jarenlang dat extra fiscale lasten de doodsteek zijn voor het voetbal. Maar de cruciale vraag is of de Belgische supporter dit voetbal nog wel lust. Gezien de tanende publieke belangstelling is het misschien tijd om het roer drastisch om te gooien. Zo zou er meer kunnen worden ingezet op de opleiding en doorstroming van eigen jeugd. Die wordt nu mede geblokkeerd omdat het minimumloon voor niet-EU-spelers in België slechts 85.000 euro bedraagt, bij onze noorderburen ligt dat rond de 400.000 euro.

Spieken bij de Amerikanen

Gevolg is dat er elk seizoen een blik spelers van buiten de EU wordt opengetrokken, met de hoop een witte merel te vinden. Die kan dan met enorme meerwaarde worden doorverkocht, waarbij de spelersmakelaars een aardig graantje meepikken. Uit cijfers van de voetbalbond bleek dat die laatsten vorig seizoen 36,8 miljoen euro aan commissies opstreken. Maar aan dat lage minimumloon voor niet-EU-spelers zou snel een einde kunnen komen. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) laat momenteel een onderzoek uitvoeren om te bekijken of dat loon opgetrokken kan worden. In de volgende weken zou daar meer duidelijkheid over moeten zijn. Groot obstakel is dat dit een gewestmaterie is. Om in het hele land hetzelfde bedrag in te voeren, zal dus overleg nodig zijn met Brussel en Wallonië. Het zou wel kafkaiaans zijn als er bij Club Brugge bijvoorbeeld een minimumloon van 400.000 euro betaald moet worden, terwijl dat bij Anderlecht slechts 85.000 euro zou bedragen.

Afbeelding

Het mag duidelijk zijn dat het Belgisch voetbal ernstig moet nadenken over zijn toekomst. Jaarlijkse verliezen van 100 miljoen euro getuigen niet van een duurzaam bedrijfsmodel.

Er zijn verschillende pistes mogelijk. Een eerste is om het aantal profclubs in België fors te verminderen, op dit moment zijn het er 25. Zo zouden de overblijvende clubs leefbaarder zijn. In sommige regio’s spelen op dit moment twee tot drie clubs op een zakdoek.

Volgens Thomas Peeters, professor sporteconomie aan de universiteit van Rotterdam, kan België beter ook eens gaan spieken bij de Amerikaanse sporten. “Daar is het zo dat het algemeen belang van de sport altijd centraal staat en niet het individuele belang van de club”, zegt Peeters. “Het is een andere cultuur, daar wordt niet moeilijk gedaan over de verhuis van een franchise – een club, zeg maar – naar een andere stad als dat economisch rendabeler is. Of er zijn salary caps, waardoor de spelerssalarissen gelimiteerd worden. Dat lijken misschien communistische maatregelen, maar eigenlijk zorgen ze ervoor dat de eigenaars geld kunnen verdienen. Met verlies werken kunnen ze zich niet voorstellen.”

Steeds meer Amerikanen vinden intussen de weg naar het Europese voetbal. En die invloed laat zich voelen. Zo nam zakenman Paul Conway KV Oostende over van Marc Coucke. Bij diens vertrek flirtte de kustploeg met het faillissement omdat er veel te veel was uitgegeven aan dure spelers en hoge makelaarscommissies. Het hele verdienmodel werd omgegooid. Op basis van data werden jonge, beloftevolle spelers binnengehaald en de lonen werden teruggeschroefd. Niet voor niets is Oostende nu financieel een van de gezondste clubs van het land, terwijl het in dat klassement amper drie jaar geleden nog helemaal onderaan bengelde.

Een ander initiatief dat uit Amerikaanse kokers kwam, was dat van de Super League, een competitie van de twintig beste clubs ter wereld, waarbij een aantal niet kon degraderen. Net als in de Amerikaanse sporten, dus. Degradatie betekent immers onzekerheid. Maar de tradities in het voetbal zijn hardnekkig. En daarom werd dat plan begraven. Dat het snel weer zal opduiken, lijkt wel zeker.

De Belgische eigenaars hanteren een heel ander model, waarbij de verliezen probleemloos worden opgestapeld en aangevuld. Coucke heeft de afgelopen vier jaar al meer dan 150 miljoen euro in paars-wit gepompt en Gheysens zit intussen ook al aan 80 miljoen euro. Het is bijna een prestigestrijd geworden tussen bedrijfsleiders die de grootste willen zijn. Maar gezond is anders. Dit leidt steeds meer tot een competitie met drie snelheden: de clubs met rijke eigenaars die succes kopen, de topploegen die via transfers het hoofd boven water moeten zien te houden en de kleintjes.

Afbeelding

De financieel gezonde clubs worden zo stilaan in de handen geduwd van buitenlandse eigenaars. RC Genk is nog steeds een vzw, waarbij het zijn budget moet zien rond te krijgen met slimme transfers. De grootste winsten boekte het trouwens op de verkoop van zijn eigen spelers, nog maar eens een pleidooi om meer in te zetten op de eigen jeugdopleiding. Qua loonvoorwaarden heeft het allang de rol moeten lossen met Club Brugge, die andere topclub. Het moet zich dus op andere vlakken zien te onderscheiden. En dat doet het goed: Genk boekte de afgelopen vijf seizoenen een gecumuleerde winst van 50 miljoen, geen enkele club deed beter.

Club Brugge boven

Maar toch steekt Club Brugge er sportief met kop en schouders bovenuit. Een belangrijke verklaring voor die toegenomen dominantie zijn de Cham­pions League-deelnames door de opeenvolgende landstitels. Een deelname aan de grootste Europese clubcompetitie brengt immers 30 miljoen euro op, waardoor Club zijn budget kon verhogen en zijn spelers nog meer kan betalen. Zo’n Europese deelname is bovendien een ideaal podium voor de transfers van de spelers. Het mattheuseffect speelt dus in het voetbal ook een belangrijke rol: rijken worden steeds rijker. Maar dit zorgt voor een verschraling van de Belgische competitie.

Wat ze in de Verenigde Staten begrepen hebben – een evenwichtige competitie is het allerbelangrijkste – is in België nog niet doorgedrongen. De Pro ­League, de belangenvereniging van de verschillende clubs, is een echte krabbenmand waarin iedereen voor zijn eigen belang strijdt.

Als ze elkaar daar het leven zuur kunnen maken, zullen ze het niet laten. Toch lijkt een gelijkmatigere verdeling van de middelen een absolute must om ons voetbal leefbaarder te houden.

Boetes

Er bestond een zogenaamd Financial Fair Play-systeem, waarbij de uitgaven niet hoger mochten liggen dan de inkomsten. Maar dat kende te veel gaten en is sinds de coronacrisis helemaal in de koelkast gestopt. Op dit moment wordt er een nieuw systeem uitgedokterd, dat een combinatie zou zijn van verschillende parameters en volgende week op Europees niveau wordt besproken. “Een van de nieuwe elementen zou zijn dat clubs beboet worden als ze te veel uitgeven aan lonen”, zegt Van Brantegem.

Maar het is de politiek die in België de volgende weken voor een fundamentelere wijziging zou kunnen zorgen als het fiscale dossier weer op tafel komt. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil dat de fiscale stimulus – een bedrag van 100 miljoen euro – alleen nog uitgegeven mag worden aan infrastructuur en eigen jeugdspelers en niet meer aan spelerslonen. Daarom wordt er door de clubs ook zo hard gestreden om het status quo in stand te houden: met de geplande wijziging zou het businessmodel van de buitenlandse eigenaars volledig in elkaar stuiken.

Het is afwachten hoe de clubs reageren als er nieuwe maatregelen doorgevoerd zouden worden. Meer eigen jeugd op het veld en meer strijd in de competitie lijken belangrijke hefbomen. Clubs schermen vaak met het feit dat ze dan Europees minder competitief zullen worden. Maar als ze zelfs met 200 miljoen euro subsidie niet verder raken dan de Europese voorrondes, kun je je in de eerste plaats afvragen of het sop de kool wel waard is.

Het is een harde noot om te kraken, maar het Belgisch voetbal moet zich misschien gewoon neerleggen bij de realiteit – het zal nooit meer Europese top zijn – en focussen op het uitbouwen van een aantrekkelijke nationale competitie. Zeker als je ziet dat de Belgische supporters Europees voetbal niet lusten. Wedstrijden in de Europa League en Conference League lokken slechts halfvolle stadions. De gemiddelde fan ligt met andere woorden meer wakker van een match tegen Charleroi dan tegen Midtjylland.

Afbeelding

Vincent Kompany, trainer van Anderlecht: “De jeugd is o zo belangrijk. Als we meer in hen investeren, zetten we weer een stap vooruit.”

Vincent Kompany, ex-Rode Duivel en momenteel trainer van Anderlecht, ziet de toekomst ook niet zo negatief in. “Misschien zet het Belgisch voetbal hierdoor wel een stapje achteruit”, zei hij bij het bekendmaken van de nieuwe RSZ-regeling. “Maar er is de jeugdwerking, o zo belangrijk. Als we meer in hen en hun ontwikkeling investeren, zetten we weer een stap vooruit. Die talentvolle jongens zullen belangrijke ervaring opdoen en vooral sneller competitief zijn in de hoogste klasse. Daardoor kunnen zij posities opvullen die nu ingenomen worden door duurdere spelers.”

Of zoals de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff het treffend omschreef: “Elk nadeel heb zijn voordeel.”

Hoe gingen we te werk?

Net als andere bedrijven moeten voetbalclubs hun jaarrekening neerleggen. Die balansen van de afgelopen vijf seizoenen leveren een schat aan financiële info op, die wij van alle Belgische eersteklassers hebben verzameld om er de nodige analyses op los te laten. Dat hebben we gecombineerd met financiële gegevens van de UEFA over de verdeling van het Europese prijzengeld en het rapport over de uitgaven aan spelersmakelaars van de Belgische Voetbalbond. Elke club hanteert haar eigen manier om bepaalde transacties te boeken, daarom vergde het her en der enige interpretatie om de juiste gegevens te distilleren. We slaagden er zo wel in om een duidelijke en complete foto te maken van de financiële toestand van het Belgisch voetbal.

http://www.hln.be/belgisch-voetbal/in- ... ~a8d335f8/
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

OHL

Berichtdoor luckie » za 12 maart 2022, 16:32

Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor jeanneke » za 12 maart 2022, 17:48

Met die cijfers kan ik alleen maar concluderen dat er heel slecht wordt gewerkt bij OHL.
jeanneke
Stuurt zijn kat
 
Berichten: 363
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:09

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor luckie » za 12 maart 2022, 18:20

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor OHLer » zo 13 maart 2022, 11:38

Waarom is ons TV-geld zo laag? Wat valt er onder 'diensten en diverse'?
De reguliere omzet is zeer laag (en de lonen hoog), zelfs minder dan bijvoorbeeld Eupen, STVV, KVO, Zulte-Waregem, ...
Avatar gebruiker
OHLer
Nr11
 
Berichten: 3744
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 19:14

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor luckie » zo 13 maart 2022, 12:01

OHLer schreef in Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO:Waarom is ons TV-geld zo laag? Wat valt er onder 'diensten en diverse'?
De reguliere omzet is zeer laag (en de lonen hoog), zelfs minder dan bijvoorbeeld Eupen, STVV, KVO, Zulte-Waregem, ...

Beerschot en OHL moesten akkoord gaan met een verminderd tv-geldbedrag gedurende 2 jaar. Zoniet mochten ze niet samen aantreden in 1A.
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor deeBartman » zo 13 maart 2022, 13:01

Als je kijkt naar verloning staan we ongeveer waar we moeten staan.
Maar er gaat toch iets drastisch moeten veranderen.
Avatar gebruiker
deeBartman
Geen nagel om aan zijn gat te krabben
 
Berichten: 4153
Geregistreerd: di 15 apr 2014, 08:24
Woonplaats: Kessel-Lo

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor Jan Frans » zo 13 maart 2022, 13:02

luckie schreef in Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO:
OHLer schreef in Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO:Waarom is ons TV-geld zo laag? Wat valt er onder 'diensten en diverse'?
De reguliere omzet is zeer laag (en de lonen hoog), zelfs minder dan bijvoorbeeld Eupen, STVV, KVO, Zulte-Waregem, ...

Beerschot en OHL moesten akkoord gaan met een verminderd tv-geldbedrag gedurende 2 jaar. Zoniet mochten ze niet samen aantreden in 1A.

Die 2 seizoenen lopen nu af
Avatar gebruiker
Jan Frans
Pollenallergie
 
Berichten: 6818
Geregistreerd: wo 23 apr 2014, 16:48

De licentie voor het seizoen 2022-2023 is binnen

Berichtdoor luckie » wo 13 apr 2022, 18:00

De licentie voor het seizoen 2022-2023 is binnen

De Licentiecommissie heeft OH Leuven zowel de Belgische als de Europese licentie verleend voor het seizoen 2022-2023.

Hierdoor kan OH Leuven volgend seizoen opnieuw uitkomen in de Jupiler Pro League. De club voldoet ook aan de extra voorwaarden voor het verkrijgen van de Europese licentie.

OH Leuven dankt iedereen die heeft meegewerkt aan het lijvige licentiedossier.

http://www.ohleuven.com/nieuws/2574494 ... -is-binnen
Avatar gebruiker
luckie
Luckieleaks
 
Berichten: 43378
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 17:19
Supportersclub: Den Dreef

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor Rogerke » wo 27 apr 2022, 19:44

interessante statistiek: filter op "BEL" : http://football-observatory.com/IMG/si ... /wp378/fr/

aantal speelminuten door eigen jeugdspelers dit seizoen per ploeg uit de JPL
Avatar gebruiker
Rogerke
Nuttig in 1B
 
Berichten: 1891
Geregistreerd: di 15 apr 2014, 14:51

Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO

Berichtdoor deeBartman » do 28 apr 2022, 07:50

Rogerke schreef in Re: 1A: de ploegen, de budgetten, de polls// 2021-2022 // PO:interessante statistiek: filter op "BEL" : http://football-observatory.com/IMG/sit ... /wp378/fr/

aantal speelminuten door eigen jeugdspelers dit seizoen per ploeg uit de JPL

Volgens deze statistiek hebben we het derde meeste jeugdspelers in de kern nl. 7 (na Standard 12 en Anderlecht 8), maar komen pas op de 12e plaats wat het aantal speelminuten betreft ... zij spelen slechts 7,3% van het totale aantal speelminuten
Avatar gebruiker
deeBartman
Geen nagel om aan zijn gat te krabben
 
Berichten: 4153
Geregistreerd: di 15 apr 2014, 08:24
Woonplaats: Kessel-Lo

VorigeVolgende

Keer terug naar Statistieken & overzichten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


"like" ons op Facebook!