FORUMREGELS

Wijzigingen aan het forum, vragen ivm het forum

FORUMREGELS

Berichtdoor admin » zo 31 jul 2016, 19:42

 1. Lees de forumregels.
 2. Discussie, dialoog, argumentatie en informatie zijn de belangrijkste bouwstenen van het forum. Geef je mening, je visie, ga in debat indien je een mening niet deelt, een gedachte wil aanvullen of de logica achter een bepaald betoog niet volgt. Maar doe dit steeds met argumenten en respect.
 3. Scheldnamen en -partijen gericht aan andere forumgebruikers worden niet getolereerd. Ook kwetsende persoonlijke aanvallen (uit de privésfeer, anderen kleineren, omtrent geloofsovertuiging, seksuele voorkeur of huidskleur, uitdagend gedrag...) vallen hier onder. Je kan een mening dom vinden, je hoeft daarom de persoon in kwestie niet dom te noemen. Iedereen zegt wel eens domme zaken. Ook jij. Wederzijds respect is noodzakelijk om de dialoog en discussie te vrijwaren.
 4. Wees zelf ook niet overdreven prikkelbaar of lichtgeraakt. Niet elke vorm van kritiek is beledigend bedoeld, of dient persoonlijk opgevat te worden.
 5. Ook in privéberichten blijf je hoffelijk en houd je je aan de forumregels.
 6. Vind je dat iemand over de schreef gaat, de regels niet respecteert, dan heb je enkele opties. Je kan een bericht melden via de ingebouwde functie op het forum door op Afbeelding te klikken bovenaan het bericht. Je kan een privébericht sturen naar een moderator, of naar de persoon in kwestie. Je kan ook een reactie posten en hierin je mening geven. Maar doe dit op een beschaafde en respectvolle manier, ook al ben je van mening dat het bericht waarop je reageert, die kwaliteiten niet bezit.
 7. Je speelt niet zelf voor moderator tegenover andere forumgebruikers. Je spelt de moderatoren ook de les niet. Op een normale manier in dialoog gaan, kan altijd. Heb je suggesties voor het aanvullen of wijzigen van forumregels, die kan je opperen in het daartoe bestemde topic, of open er desnoods een nieuw topic voor (een moderator of administrator kan deze indien nodig later nog samenvoegen). Verder is iedereen vrij het forum zo vaak te bezoeken (tenzij een mod/admin privileges intrekt) of zo lang weg te blijven als hij/zij wil, maar schermen of dreigen met het beëindigen van je account of weg te blijven met het doel een beslissing af te dwingen van een admin of mod, de moderatie naar je hand te zetten of forumregels door te drukken, zal niet worden getolereerd en kan leiden tot het onmiddellijk en definitief stopzetten van je account.
 8. Informatie en dialoog hebben nood aan duidelijke communicatie. Hou je bericht overzichtelijk en leesbaar. Je hebt hiertoe enkele hulpmiddelen ter beschikking in de berichten editor. Overdrijf daar niet mee want dan krijg je het tegenovergestelde effect. Geen volledige berichten (of grote stukken) in caps/hoofdletters. Geen volledige berichten of grote stukken in vet/bold. Gebruik (naast zwart) maximum één extra kleur en nooit meer dan 50% van je bericht. Overmatig gebruik van deze lay-out opties, maakt het geheel net minder leesbaar, chaotischer en vermoeiender. Dit werkt contraproductief. Uitzondering: je mag ook gebruik maken van twee grijstinten: Donkergrijs #666 of lichtgrijs #999.
 9. Verzorg je forumcode. Hiermee bedoelen we de BBcode in je bericht.
  Wat is BBcode? De code die gegenereerd wordt wanneer je tekst cursief, vet, in kleur zet, of wanneer je een foto of citaat plaatst. Bvb [quote]...[/quote].
  Slecht geplaatste BBcode kan een bericht helemaal onleesbaar maken, citaten worden zo toegeschreven aan verkeerde personen etc... Indien je hierover vragen hebt, raadpleeg eerst het topic "Handigheidjes/forumtips".
 10. Plaats eenzelfde bericht niet in meerdere topics. Indien de inhoud ervan relevant is in meerdere topics, kan je steeds verwijzen naar het andere topic met een link en een korte omschrijving en wat extra context. Hetzelfde geldt voor berichten die je citeert buiten de context van een discussie die je voert met andere forumgebruikers.
 11. Citeer niet om te citeren. Beantwoordt een citaat niet met een ander citaat tenzij je ook extra context toevoegt. Plaats in zulke gevallen een omschrijving om je argument duidelijk te maken en leg desnoods een link naar een ander bericht waarnaar je zo verwijst. Citeer niet nodeloos lange berichten, maar licht er het onderdeel uit waarop je wenst te reageren. Zo blijft de pagina overzichtelijk, en is het voor iedereen duidelijk waarover het precies gaat. Indien je niet weet hoe je stukken kan citeren uit een langer bericht, raadpleeg het topic "Handigheidjes/forumtips". Indien je oude berichten gaat citeren om opnieuw onder de aandacht te brengen, verwachten we ook nieuwe input die daarmee gepaard gaat. Nog liever zien we uitsluitend nieuwe input met waar nodig een verwijzing naar oude berichten, hoewel we begrijpen dat dat niet in elke situatie mogelijk is.
 12. Probeer steeds voldoende inhoud te geven aan je berichten. Een reactie die uitsluitend bestaat uit een smilie, een enkel woord, het cijfer "2" (om duidelijk te maken dat je akkoord gaat)... Soms kan dit, maar vaak werkt dit enerverend voor anderen. Wanneer je inpikt op een aan de gang zijnde discussie, verwachten we altijd een minimum aan eigen inbreng. Wanneer je reageert op een grapje of interessante info, kan dit wel.
 13. Blijf on-topic. Soms dwaalt een discussie af, dat kan af en toe gebeuren, maar probeer dit tot een minimum te beperken. Indien de off-topic discussie te groot wordt, zet de discussie dan verder in een meer toepasselijk topic.
 14. Daag anderen niet uit met geheimpjes en "inside information" die je niet kan/mag/wil delen. Indien je je niet kan bedwingen of het toch nuttig acht een opmerking te geven (bvb om "paniek" te bedwingen omtrent een gebrek aan inkomende transfers), kan je steeds een minimum aan context voorzien maar maak steeds duidelijk wat je weet (feit), of wat je verwacht/denkt (mening). Situatieschets: je weet uit goede bron dat OHL op het punt staat Charlie Musonda Jr binnen te halen. Je kan/mag deze informatie niet delen, maar wil toch duidelijk maken dat OHL achter de schermen hard bezig is de kern te versterken. Je kan dan ipv een zure reactie te richten aan de forumleden die hun beklag doen over inkomende transfers (en niet van alles op de hoogte zijn) zeggen dat je uit goede bron vernomen hebt dat OHL bezig is een toptalent binnen te halen voor een probleempositie in de kern. Dat is een groot verschil met enerzijds een opmerking als "je weet er niks van, hou je mond" en anderzijds een mogelijke transfer te kelderen door alle details de wereld in te sturen.
 15. Vergelijk het forum en haar leden, met een discussie onder vrienden op café. Er is een verschil tussen de inhoud/onderwerp van een discussie (OHL), en je gesprekspartner bij een discussie (de andere forumleden). Ongeacht de inhoud, blijf je steeds hoffelijk t.o.v. je gesprekspartners.
 16. Voetbal is echter emotie en tevens het onderwerp van/op het forum. Kritiek geven of je ontgoocheling uiten in een speler, trainer of het bestuur moet zeker kunnen, zelfs met sterke taal, zonder die ontgoocheling echter te laten verglijden in een scheldtirade. Hou je emoties enigszins onder controle. Hier zal ook rekening gehouden worden met de context, of welke rechtstreekse aanleiding er is. M.a.w. hebben we bvb begrip voor emotionele reacties wanneer een speler een beslissende penalty mist waardoor de degradatie een feit wordt. Maar bvb niet wanneer een speler in eender welke context het prefix "klote" voor zijn naam krijgt.
 17. Het herhaaldelijk negeren van waarschuwingen van moderatoren of administratoren kan rechtstreeks aanleiding geven tot een al dan niet tijdelijke ban.
 18. Je gaat ermee akkoord om je IP adres niet te maskeren, op geen enkele manier. Het gebruik van proxyservers is niet toegestaan en het niet eerbiedigen van deze regel kan resulteren in het beëindigen van je account.
 19. Het overtreden van hoger omschreven regels kan verschillende gevolgen hebben. Een eenvoudige waarschuwing, een tijdelijke of permanente ban, het beëindigen van je account. Al naar gelang de ernst van de overtreding. Er is onlangs een nieuw systeem geïntroduceerd, naar analogie met gele kaarten bij het voetbal (maar niet helemaal). Wanneer je een waarschuwing krijgt, kan je tevens "geel" krijgen. Wanneer je vijf maal geel hebt, krijg je een tijdelijke ban van twee weken. Indien je een tiende maal geel krijgt, duurt deze ban tot het einde van het seizoen. Bij aanvang van het seizoen (speeldag 1) worden de tellers terug op 0 gezet. Dit systeem neemt echter niet weg dat je ook een rechtstreekse ban kan krijgen los hiervan.
 20. Berichten worden sinds midden 2016 niet meer verwijderd door de admin/moderators. Zulke berichten zullen wel weg gehaald worden uit het topic waar ze geplaatst werden, maar verhuisd worden naar een apart topic in de rubriek "forum". Op die manier kan de discussie op een normale manier verder gezet worden in het topic van oorsprong, maar blijven ook de kwalijke berichten gearchiveerd. Indien iemand dan een al dan niet tijdelijke ban krijgt of mogelijk een waarschuwing, zal het bericht in kwestie daar te "bewonderen" blijven.
 21. Algemeen "troll" gedrag wordt niet getolereerd. Het doelbewust berichten plaatsen met voornaamste doelstelling anderen op de zenuwen te werken.
Avatar gebruiker
admin
 
Berichten: 296
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 03:53

Re: FORUMREGELS

Berichtdoor admin » do 10 aug 2017, 17:12

Aanvullingen:
Nieuwe regel 11 in aanvulling op regel 10.
Nieuwe regel 20 in aanvulling op regel 19.
Nieuwe regel 21, samentrekking van andere regels.
Aanpassing regel 19 (systeem met waarschuwing nu van kracht).
Avatar gebruiker
admin
 
Berichten: 296
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 03:53

Re: FORUMREGELS

Berichtdoor admin » ma 16 dec 2019, 01:11

Naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen werd regel 7 verder aangevuld.
Avatar gebruiker
admin
 
Berichten: 296
Geregistreerd: ma 14 apr 2014, 03:53


Keer terug naar Forum

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


"like" ons op Facebook!